Alacsony égetési hőmérsékletű Heraceram kerámia cirkon és lítium diszilikát vázra is

…avagy kis lépés az emberiségnek, viszont óriási megtakarítás a labornak!

Tavaly ott fejeztük be, hogy változik a világ.

15 éve még sokan azt sem tudtuk, hogy mi az a cirkon, napjainkban pedig már arról cikkeznek, hogy a lítium diszilikát kiszorítja-e cirkont a fogorvosi gyakorlatból?! Amíg ez eldől, a Heraeus Kulzernél már egy lépéssel előbbre tartunk, és kirukkoltunk egy olyan kerámia családdal, amely mindkét anyagon használható!

Ez kinek miért jó?

A labornak elsősorban azért, mert így egy rendszerrel dolgozhat, így pont fele annyit kell befektetni anyagba, mint eddig!

De ne ragadjunk le a piszkos anyagiaknál…

A Heraceram 750 emellett azért is jó, mert ugyanúgy kell rakni a cirkonra, mit a lítium diszilikátra. Ugyanazok színek, ugyanazok az égetési programok.

Nem kell kipakolni, elpakolni, nem kell programozgatni a kályhát, nem kell agyban átkattanni egyik rendszerről a másikra. Csak le kell ülni és gyönyörű fogakat kell mintázni!

Mindeközben élvezni a Heraceram kerámiák előnyeit, úgymint a rövid égetési idők, a stabilizált leucit, az egyedülálló opaleszcens tulajdonság, a könnyű és gyors kidolgozás – és közben arra gondolni, hogy mihez kezdek a rengeteg szabadidővel, ami a hűtési fázisok elhagyásával keletkezett?!

Hanser Zsolt okleveles fogtechnikus mester és elismert oktató is részt vett a Heraceram 750 első magyarországi kurzusán.

Ő testközelből tapasztalta meg a Heraceram varázsát. A kurzus után ezt írta:

„Az alacsony égetési hőmérséklet előnyeit kihasználva, préskerámia koronák és zirkon koronák, hidak készítésére egyaránt alkalmas. Tehát a mai elvárásoknak megfelelően akár körhídat, akár a front régióba prés kerámia, a lateral régióba cirkon koronákat, hidat készíthetünk egy anyagból, egy időben és egy égetési hőmérsékleten. Az eredmény? A ma elvárható legmagasabb esztétikai élményben lesz részünk! Persze megjegyezném, hogy ugyanúgy, mint más gyártók kerámia rendszerénél, ennek a rendszernek az ismeretéhez is szükség van egy alapismeretre, melyre a Heraeus Kulzer Magyarország biztosít lehetőséget.

Véleményem szerint a Heraceram 750 olyan anyag, mellyel maximálisan kielégíthetjük a páciens és a fogorvos igényeit és a mi költségvetésünket sem borítja fel.”

És miért jó ez a fogorvosnak? Azon kívül, hogy boldog és kiegyensúlyozott fogtechnikussal dolgozhat együtt, aki megbízható minőségben szállítja a lélegzetelállítóan szép kerámia koronákat, nem kell reklámra költenie, mert az elégedett páciensek egymásnak adják majd a kilincset! A Heraceram kerámiák megdöbbentően természethű fogpótlások készítését teszik lehetővé.

Az alábbi képen egymás mellett látható (balról jobbra) egy cirkon korona, egy lítium diszilikát korona és egy lítium diszilikát héj, amelybe két zománc repedést mintáztak.

 

 

További információkat a Heraceram rendszerekről magyar nyelven itt, angol nyelven itt olvashatsz.

Ha a gyakorlatban is meg szeretnéd ismerni a forradalmian új kerámia használatát, keress minket bátran az alábbi elérhetőségen!

Prazsák László
Sales & Marketing Coordinator HU

+36 30 701 5258 
laszlo.prazsak@kulzer-dental.com