Tízből kilenc fogorvos ajánlaná kollégájának a Charisma Topaz -t!

Ha tízből kilenc felhasználó ajánlana egy új terméket a kollégájának, az nem lehet véletlen!

Ez történt a Charisma Topaz, a Charisma család legújabb tagjának nemzetközi tesztelése során. A nemzetközi vizsgálatban 8 ország 50 fogorvosa vett részt. Az összes kérdéskörben nagyon jó osztályzatokat kapott az új kompozit.

„Azt hiszem, hogy a Charisma Topaz az összes Heraeus Kulzer kompozit közül a legjobb”– summázta Priamos Tsamopulos görög fogorvos.

Dr. Dombi Csaba pedig, aki szintén részt vett a vizsgálatban, röviden így foglalta össze tapasztalatait az új a kompozittal kapcsolatosan: „Kimagasló minőség az összes indikációs területen”.

A Charisma Topaz kifejlesztése során a Heraeus Kulzer kutatóinak az volt a célja, hogy egy anyagban egyesítsék a Charisma  kompozitok három legsikeresebb tulajdonságát: az egyszerű felhasználást, a kiváló fizikai tulajdonságokat és a sokoldalúságot a rétegzésben. A vizsgálatban résztvevő fogorvosok megerősítették: sikerült!

A résztvevők 98%-a az aktuálisan használt anyagához viszonyítva sokkal jobbnak, jobbnak vagy ugyanolyannak találta az új tömőanyag műszerhez való tapadását, 86%-a pedig a modellálhatóságot találta sokkal jobbnak, jobbnak vagy ugyanolyannak.

A jó radiopacitás a biztos diagnózis záloga. Az összes résztvevő sokkal jobbnak, jobbnak vagy ugyanolyannak találta a Charisma Topaz radiopacitását, mint az aktuálisan használt anyagáét.

A színhűség tekintetében 85% a monokromatikus technika esetén, 88% pedig a rétegezési technika esetén értékelte sokkal jobbnak, jobbnak vagy ugyanolyannak a Charisma Topazt, mint az aktuálisan használt tömőanyagát. Az opák (dentin) színek pedig az összes résztvevőt meggyőzték.

A Charisma Topaz egyéb tulajdonságai is nagyon jó eredményeket mutattak. A feldolgozási időt 94%, a polírozási időt és az elért végeredményt pedig 92% értékelte sokkal jobbnak, jobbnak vagy ugyanolyannak, mint az aktuálisan használt kompozitot.

Minek köszönhető ez a kimagaslóan jó eredmény?
A Charisma Topaz krémes, ugyanakkor stabil konzisztenciája, valamint a hosszabb feldolgozási idő hatékonyabb modellálást tesznek lehetővé. A nano méretű töltőanyag könnyebb és gyorsabb polírozást, ugyanakkor tartós eredményt biztosítanak.

Az innovatív TCD mátrix (bis-GMA és ezzel biszfenol mentes !!!) pedig kombinálja a magas hajlítószilárdságot és a minimális zsugorodást.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a Charisma Topaz kompatibilis az összes hagyományos bonddal és bondozási technikával.