Heraceram Zirkonia 750 kurzus Budapesten

2017. május 12-13-án Budapesten a Dentendre Fogtechnikai laboratóriumban két napos gyakorlati kerámia kurzust szerveztünk.

A kurzus témája az implantátumokon elhorgonyzott hidak vörös és fehér esztétikájának kialakítása, a természethű műíny kialakítása kerámiából. A nyolc hely gyakorlatilag órák alatt betelt, a résztvevők a kurzuson a Kulzer Heraceram Zirkonia 750 nevű alacsony égetési hőmérsékletű szintetikus kerámijával dolgoztak.

Ez az anyag egyedülálló a piacon abban a vonatkozásban, hogy mind cirkon vázra, mind lítium-diszilikát vázra égethető, ugyanakkor a természetes opaleszcencia kimagasló esztétikát kölcsönöz a retaurációknak.

A kurzusról kérdeztük a Portugáliából érkezett kurzus vezetőt, Rüdiger Neugebauert, akit kifejezett kérésére a továbbiakban Rudy-nak fogok szólítani.

Rudy, hogy érzed magad Budapesten, illetve hogy tetszik a helyszín?

Rudy: Immár másodszor kaptam felkérést, hogy jöjjek Budapestre Heraceram kurzust tartani. Budapest gyönyörű, a helyszín pedig ideális a magas színvonalú munkavégzéshez.

Mi a véleményed a kurzus témájáról?

Rudy: Ez a kerámia leplezés egyre fontosabb területe. A fejlett társadalmakban növekszik a várható élettartam és ezzel párhuzamosan az elmúlt évek során folyamatosan nőtt a behelyezett implantátumok száma is. A modern implantológia ún. protetika vezérelt, azaz az implantátumokat immár nem oda helyezzük be, ahol a legmegfelelőbb a csontállomány, hanem oda, ahol a majdan elkészülő fogpótlás szempontjából a legjobb esztétikai, fonetikai és rágófunkciót tudunk elérni. Ez gyakran igényel egy sor előkészítő műtétet, mint pld. csontpótlás, stb., ugyanakkor azt is jelenti, hogy gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor az alveolus elhelyezkedése, magassága műíny kialakítását indokolja a tökéletes vörös-fehér egyensúly elérése érdekében.

Mi a véleményed a kurzus résztvevőiről?

Rudy: A résztvevők kerámiákkal kapcsolatos technikai képzettsége igen magas színvonalú. Ezt bizonyítják a fantasztikus eredmények, amelyeket a kurzuson a két nap alatt produkáltak a kollégák. A Heraceram Zirkonia 750 egy kiváló anyag, de ahhoz, hogy ezek a gyönyörű munkák megszülethessenek és a nehéz helyzetekben is optimális megoldások készüljenek nélkülözhetelen a fogtechnikus felkészültsége és kézügyessége.

Hogyan foglalnád össze a tapasztalataidat?

Rudy: Újra egy jól megszervezett kurzust tarthattam csodálatos embereknek, akiket öröm volt megismerni! Kösözönöm, hogy itt lehettem!

Már szervezzük a következő kurzust. Remélem hamarosan újra visszajöhetek Budapestre!

 

 

Figyeld az események oldalunkat, illetve kövess minket facebookon, hogy ne maradj le a legközelebbi kerámia kurzusunkról!