A Kulzer Hungary csapata Hanser Zsolt és Szepeshelyi Szabolcs demonstrátorok közreműködésével szervezett továbbképzést fogtechnikusok számára. A fő cél az volt, hogy minden résztvevő új ismeretekkel, gyakorlati tapasztalattal és válaszokkal térjen haza.

A kurzus során a Signum Ceramis és a Signum Composite rendszerekkel lehetett megismerkedni mind anyagtani, felhasználási, mind feldolgozási szempontok szerint, mely anyagok számtalan lehetőséget kínálnak esztétikus restaurációk elkészítésében.

Amellett, hogy a résztvevők átfogó képet kaptak a kompozitok indikációival kapcsolatban, egy bal felső első molaris fog elkészítése volt a feladat, a természetes fogazatra jellemző optikai tulajdonságok létrehozásával, megfelelő anyaghasználattal és rétegzési technikával. Élő szájról készített mintára dolgoztak a résztvevők, hogy minél életszerűbb legyen a tanulási folyamat. A lépéseket a kezdetektől egészen a készrevitelig nyomon követték, kontrollálták a demonstrátorok. Minden fázist megelőzően pontos szóbeli és vizuális instrukciókkal segítették a kollégákat.

Remek nap volt, nagyszerű előadókkal és résztvevőkkel.

Jurás Edina