A 3D nyomtatás ma már nem a tudományos fantasztikus műfaj része, napjainkra kiderült, hogy számos lehetőség rejlik benne, mert szinte minden területen használható az orvostudománytól kezdve az űrkutatásig.

Az ipar különböző területein, például az autóiparban, a repülőgépgyártásban valamint a hadiiparban évek óta alkalmazzák – a digitalizálódás az egyre fejlettebb egészségügyben is rendelületlenül továbbhódít.

Mi a legfontosabb előnye?

Például, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, a digitális technológia ismételhető, és garantált gyártási pontosságot ad – a szakma érdekeltjei lényegesen gyorsabban és pontosabban tudnak egy sor fogászati elemet legyártani a speciális digitális alkalmazások segítségével.

Készítsen Ön is tökéletesen illeszkedő fogműveket cara Print 4.0-val!

Mi, a Kulzer hozzá értő szakemberei mára hozzáférhetővé tettük ezeket a  gyártási a módszereket  a fogászati praxisok és a fogtechnikai laborok számára.

A fogászati piac mind több területére érkeznek meg a digiális megoldásokat kínáló eszközök, software-ek. A cara termékcsalád 3D printerével a család teljes lett.

A cara Print 4.0 tökéletesen alkalmas a különböző polimer bázisú fogászati eszközök rendelőn /laboron belüli gyors, pontos és gazdaságos előállítására.

Különlegessége az ún. DLP (Digital Light Projection), amely technológia gyorsabb és gazdaságosabb, mint a lézer.

A cara Print 4.0 fogászati 3D-s nyomtató ún. nyitott rendszerben képes dolgozni, ami azt jelenti, hogy külső STL fájlok fogadására is képes, így rugalmasan kombinálható egyéb CAD/CAM rendszerekkel.

A cara Print 4.0 rendszerhez különböző indikációs területekre adaptált fényrekötő polimer anyagokat biztosítunk, melyek segítségével:

  1. Éjszakai harapásemelők, fogszabályzó sablonok
  2. Egyéni kanál
  3. Sebészi fúrósablonok
  4. Digitálisan tervezett vázak
  5. Fogászati modellek

készíthetők el.

Nézze meg a cara Print 4.0 3D-s nyomtató működéséről szóló kisfilmünket!