Mi az a Kulzer-szemlélet? Milyen kommunikációs és csapatmunka szükséges egy innovatív szakma sikeréhez? A Kulzer Magyarország képviselőivel beszélgettünk.

A Kulzer a világ egyik legnagyobb fogászati és fogtechnikai anyagokat gyártó cége. A Kulzer Magyarország csapatából Szövördi Katalin fogászati szaktanácsadót sokan ismerhetik már, a Kulzer Magyarország újdonsült értékesítési vezetője Békési Tamás, Prazsák László pedig fogtechnikai szaktanácsadó a cégben. Velük beszélgettünk egy kávé mellett a Kulzer Magyarország céljairól, terveiről és a jövőről.

Hogyan kell elképzelni egy munkanapotokat? Meséljetek arról, hogy milyen feladatokat láttok el a cégnél, és egyáltalán mióta vagytok ennek a csapatnak a tagjai?

Tamás: Egy éve vagyok a Kulzer Magyarország értékesítési vezetője. A cég munkáját Kati 5 éve segíti, Laci pedig pár hónapja csatlakozott a csapatunkhoz.

Laci: Fogtechnikai szakértőként dolgozom a cégnél már néhány hónapja. Intenzív és izgalmas volt ez az időszak. Katival mi vagyunk az állandó és közvetlen kapcsolat a fogtechnikus, fogorvos kollégák, a kereskedő cégek és a Kulzer között. A mi feladatunk a kapcsolatépítés és -fenntartás, megszervezzük, lebonyolítjuk a továbbképzéseket, bemutatjuk a termékeket.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve, melyekkel segíteni tudnátok a fogorvosok és a fogtechnikusok munkáját?

Tamás: A jól működő közösség kiépítése nagyon fontos. Szeretnénk a fogtechnikusok és fogorvosok számára egy stabil hátteret biztosítani. Ez azt jelenti, hogy senkit nem hagyunk magára megválaszolatlan kérdésekkel. Bármilyen probléma merül fel a hétköznapi gyakorlat során akár elméleti szinten, akár a termékek felhasználásával kapcsolatban, számíthatnak ránk. Mindezt interaktív továbbképzésekkel igyekszünk elérni, ahol a már meglévő elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szeretnénk magasabb szintre emelni.

Kati: Az a cél, hogy egy olyan közösség tagjaivá váljunk, ahol folyamatos lehet a párbeszéd. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jól működő kommunikációs csatornákat nyissunk a kollégák felé különböző fórumokon, hogy a kurzusainkon túl merjenek a hétköznapokban is kérdésekkel, meglátásokkal, tapasztalatokkal keresni minket.

Laci: Ebben a jövőképben nem csupán a már gyakorló fogtechnikus kollégák partnerei vagyunk. Szeretnénk részt vállalni az oktatásban, segíteni a jelenlegi fogtechnikusképzést, valamint a fiatal pályakezdő kollégáknak egy olyan kiegészítő tudást átadni, amivel talán hozzájárulhatunk a szakmai életük elősegítéséhez.

Ha pár évre előre gondolkodunk, akkor mit láttok magatok előtt? Mi lenne az az egy dolog, amit feltétlenül szeretnétek elérni?

Tamás: Minden fogorvos és fogtechnikus kolléga legalább egyszer a pályája során próbáljon ki egy Kulzer-terméket. Legyen tapasztalatuk és viszonyítási alapjuk a termékek felhasználásában.

Mit üzennétek a fogtechnikus és fogorvos kollégáknak?

Tamás: Beszéljünk egymással! Építsünk hidat a kommunikációban, mert ez a fejlődés útja.  Mindenképpen szeretnénk azt elérni, hogy a kollégák merjenek kérdezni, merjenek minket megkeresni ötletekkel, javaslatokkal. Legyen közös a célunk, a Kulzer legyen egy kicsit mindenkié.

Laci: Hosszú távon szeretnénk egy olyan fogászati és fogtechnikai szakmai közösséget kialakítani, ahova szívesen járnak az idősebb és fiatalabb kollégák is. A jövőre nézve sok újdonsággal készülünk, érdemes lesz minket figyelemmel kísérni.

Kati: Szakértelmünkkel, tapasztalatunkkal szeretnénk olyan megoldásokat biztosítani a partnereinknek, melyeket felhasználva a legmagasabb színvonalú kezelést tudják nyújtani a pácienseiknek.

Cikkünk szerzője: Jurás Edina

Elérhetőségeink:

Békési Tamás
Értékesítési vezető/ Country Manager
+36 (30) 365 0456
bekesi.tamas@kulzer-dental.com

Szövördi Katalin
Fogászati szaktanácsadó/Dentistry Specialist
+36 (30) 441 8898
katalin.szovordi@kulzer-dental.com

Prazsák László
Fogtechnikai szaktanácsadó/Laboratory Specialist
+36 (70) 233 7721
laszlo.prazsak@kulzer-dental.com